Om

Kongeå Sadelmager Mission

Sørge for Hesten får et tåleligt liv ved præcise opmålinger af Hesten´s rygprofil så sadlen giver hesten den nødvendige frihed for, at Hesten kan/vil yde sit bedste.

Uddannelse m.v.

  • Jytte er Dansk uddannet sadelmager for 26 år siden og haft Sadelmageri alle år!
  • Jytte stod i mesterlære 4 år og 6 mdr./svendeprøven var et tospand luksus seler og arbejds seler skåret ud i hånden af flere Hechter oksehud.
  • Jytte underviser ryttere på alle niveauer.
  • Jytte underviser på Hansenberg Kolding – Berider/Dyrepasser uddannelsen på sidste semester!
  • Jytte har mere end 31 års erfaring med Heste og sadler.
  • Kongeå sadelmager leverer sadler og services til World Cup, Olympiske rytter, Nordiske mestre, Danmarksmestre i Para Dressage, Elite Dressage samt Spring Ryttere.

Sadlens Basis opgave

At rytterens vægt aflastes perfekt ned på hesten ryg/ribben sådan Hesten`s rygsøjle og andre bløddele er fri for nogen form for vægt/Deplacement udligning.

At rytteren sidder i balance på sadel så bækken er drejet på den rigtige vis samt rytteren kan ride med hesten i Hesten´s bevæge apparat/retning.

Vores Fokus & Filosofi

Vi er hestens talerør og når vi taler sadel, så er det først og fremmest Hesten´s ve og vel vi kigger på og derfor måler vi os frem til hestens ryg profil, så man får så præcis en sadel som muligt, det vi også ser på hvad angår rytteren er sædets størrelse som skal passe og knæstøtter samt dermed også selve rytterens opstilling der interesserer os i væsentlig grad, så vi undgår skader på rytterens bækken eller andre muskulære dele i kroppen.

Der er ingen tvivl om, at kunden aldrig har set så præcis en måde at finde frem til om sadlen ligger perfekt på Hestens ryg, dette regnet ud som giver det såkaldte OMS mål, hvilket er det matematiske tal for sadlens konstruktion / konfiguration.

Ridning på Hest uden sadel er ikke fordrende, da vi trykker på få ribben ved hesten i forhold til en sadel der trykker på alle ribben.

Statistik

  • 70% af alle ryttere ligger sadlen forkert, så hestens skulder ikke har den fornødne frihed til at bruge sit bevæge apparat.
  • 75% af alle ryttere har en sadel der ikke fungerer efter hensigten og presser Hesten´s motorik.